In 2005, het jaar van het vorige conclaaf, reisde ik voor het eerst Rome voorbij. Ik ging met de trein naar het zuiden, voorbij Napels, voorbij Potenza, voorbij Taranto. De trein stopte uiteindelijk in Lecce, waar ik maanden zou blijven. Ik was in Puglia, finis Italiae; de hak van de Italiaanse laars.

De zon schijnt er een groot deel van het jaar weergaloos op de witte stranden en de azuurblauwe baaien en de warmte straalt af van de droge grond rond de masserie en de trulli, van de muren van middeleeuwse kastelen, van de straatstenen in de barokke stadscentra en bovenal: van de pugliesi, de inwoners van dit veelzijdige land. Vreemd toch, dat de regio nog maar mondjesmaat is ontdekt door Nederlanders? Om dit paradijselijke stukje Italië aan Nederland voor te stellen, schreef ik er een boek over. Ik ging weer terug naar Puglia, om foto’s te maken die de regio moesten vangen, zodat lezers van het boek thuis al kunnen wegdromen. Een sneak preview:

Puglia collage

 

Puglia Collage 2

 

HET BOEK BESTELLEN
In Puglia, reizen door de hak van de Italiaanse laars ontdek je de met al je zintuigen; bewonder de kunst- en cultuurschatten, ervaar de verhalen uit het rijke verleden, proef de sfeer en smaken van het land…

Wil je een gesigneerde versie van het boek bemachtigen? Puglia, reizen door de hak van de Italiaanse laars kun je bestellen voor € 19,95 + verzendkosten. Stuur me een mailtje (wjmmvandijk@hotmail.com) met het onderwerp ‘Puglia’ en vermeld daarin je naam en adresgegevens, en voor wie het boek gesigneerd mag worden. Na betaling wordt het boek direct toegestuurd.

COVER PUGLIA DEF kopie
Puglia, reizen door de hak van de Italiaanse laars
Willemijn van Dijk
ISBN 9789491172434
Edicola Publishing

Doe mee met de conversatie

22 reacties

 1. Wat een prachtige foto op het boek! Het staat al jaren op mijn verlanglijstje om daar heen te gaan! Veel succes Willemijn! Ben reuze benieuwd!

 2. Ciao Willemijn, ik zie dat we een zelfde passie hebben … PUGLIA …Salento 🙂
  Inderdaad een prachtig gebied, aardige mensen en heerlijk eten. Erg leuk dat daar nu eindelijk een boek in het Nederlands over geschreven is.

 3. Hoi Willemijn,
  Ik heb het boek besteld en kan bijna niet wachten. We gaan dit jaar voor de tweede keer naar de Salento, en wel naar Gallipoli ( 2e keer)en Alberobello. Ook zijn we al eens in Vieste geweest. Ja, Puglia hebben we in ons hart gesloten. Als ik de foto,’s zie kan ik bijna niet meer wachten om op reis te gaan

  1. Beste Franca,
   Je bestelling is inderdaad doorgekomen; leuk en dankjewel! Heerlijk dat jullie naar Salento gaan; Gallipoli en Alberobello zijn beide charmante en prachtige plekken. Alvast een geweldige reis naar Puglia gewenst – hopelijk kan mijn boek wat bijdragen aan de voorpret!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: