Kerst-in-Rome
De wintertijd is ingegaan, en dat betekent dat ook het feestdagenseizoen weer voor de deur staat. Tijd voor warmte, familie, lekker eten, knusse kaarsjes en warme chocomelk, en natuurlijk een tijd van delen en van geven – niet alleen van een hoop liefde, maar ook van een berg cadeautjes. En wat is er nu leuker dan je kerstinkopen doen in het buitenland?

KERST IN ROME
Vergeet Londen, vergeet Parijs: kersthoppen doe je in Rome! De eeuwige stad wordt in deze tijd van het jaar prachtig versierd en verlicht, er zijn mooie kerstbomen te zien bij onder andere het Colosseum en de Sint-Pieter, en natuurlijk kun je in deze stad vol kerken volop kerststalletjes bekijken. Op winkelgebied is er van alles: natuurlijk kun je de grote warenhuizen bezoeken en de bekende winkelstraten afgaan, maar Rome heeft nog zoveel meer. Er zijn onbekende straatjes vol leuke boetieks en natuurlijk heeft de stad een eigen kerstmarkt. Klaar om naar Rome te gaan?

IK GA NAAR ROME EN NEEM MEE…
Vergeet niet dat je flink wat zult lopen in Rome. Of je nu alleen maar gaat om te winkelen of het shoppen wil afwisselen met bezienswaardigheden: comfortabele schoenen zijn een must. Vergis je ook niet in het weer: ook in Rome kan het in de winter behoorlijk koud worden. Soms, als je geluk hebt, valt er zelfs een flink pak sneeuw… Aan de andere kant: Romeinen houden net als alle Italianen van la bella figura, dus iets elegants om ’s avonds aan te trekken zul je ook nodig hebben. Heb je je koffer al klaarstaan? Dan kun je hier verdere inspiratie opdoen om deze te vullen met de beste outfits voor je weekendje Rome.

12160289_m

DE GROTE JONGENS
Eigenlijk kun je ze beter overslaan, de grote winkelstraten van Rome. Je bent immers niet helemaal naar Italië gevlogen om te shoppen bij winkels die je ook thuis kunt vinden, toch? Het zijn in Rome vooral de Via del Corso, Via Cola di Rienzo en Via Nazionale waar je de grotere ketens kunt vinden – alhoewel je tussendoor natuurlijk ook winkeltjes tegenkomt die wij in Nederland en België niet hebben. De luxe winkelstraat met designershops is de Via Condotti, maar de kans dat je daar voor kerstcadeaus zult slagen is niet erg groot… tenzij geld geen enkele rol speelt natuurlijk.

DSC_0556

KIJKEN & KOPEN
Omdat de kans groot is dat je tijdens je Rome-trip graag het winkelen combineert met het bekijken van wat bezienswaardigheden, is het misschien handig om de leukere, onbekende winkelstraatjes te plaatsen ten opzichte van die bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld:

*Ben je bij het Colosseum geweest? Duik dan daarna de wijk Monti in, grofweg gelegen tussen de Via Cavour en de Via Nazionale. De wijk zit vol leuke, authentieke winkels en al net zulke gezellige koffiebarretjes en cafés. Vooral de Via del Boschetto en de Via Urbana zijn aanraders op winkelgebied!

Via-Urbana

*Na een bezoek aan de Spaanse Trappen is er niets fijner dan ontsnappen aan de drukte. Loop de Via Margutta in, een van de meest schilderachtige straatjes in het centrum van Rome. Van oudsher is dit het domein van kunstenaars en handwerklieden, en tot op de dag van vandaag kun je hier ateliers en andere creatieve plekken vinden. Stop halverwege de straat ook even bij Er Marmaro, het winkeltje van een sympathieke en creatieve marmerbewerker. Zijn kleine bordjes met bekende Italiaanse spreuken zijn superleuke cadeautjes om mee naar huis te nemen!

*Je kunt zelf wel raden dat alles wat je op Piazza Navona vindt onder de categorie ‘tourist trap’ valt. Het echte Rome is gelukkig nooit ver weg: je hoeft maar een paar straatjes in te lopen om in de Via del Governo Vecchio uit te komen, waar je talloze leuke winkels en boetieks zult vinden.

Via della Pace

*Als je het Vaticaan hebt bezocht, kun je terug de stad in lopen door de Via dei Coronari. Deze elegante straat biedt zowel winkels in het duurdere segment, als boetieks en eettentjes met wat vriendelijker prijzen. Vergeet niet een ijsje te halen bij Gelateria del Teatro, winter of geen winter.

NAAR DE MARKT
Liever naar de markt dan naar de winkels en warenhuizen? Dan kun je natuurlijk terecht op Campo de’ Fiori, de bekendste markt van Rome. Daar zul je echter vooral kruiden, groente, fruit en delicatessen vinden. Zoek je een markt waar je ook voor kleding en accessoires terecht kunt, dan kun je op zondag naar de Porta Portese gaan (de markt begint bij de gelijknamige poort en loopt verder door over de Via Portuense). Tijdens de feestdagen is er tenslotte, om echt in de decembersfeer te komen, ook de beroemde kerstmarkt op Piazza Navona.

NavonaNatale

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: