Botticelli

Televisieseries zijn mateloos populair tegenwoordig. Denk aan het succes van Mad Men, Boardwalk Empire, Game of Thrones… Precies op die populariteit hoopt The Paris Review mee te liften, maar dan met een literair alternatief: Dante’s Goddelijke Komedie. Het eerste ‘seizoen’ is in volle gang, en elke week (zondagavond) staat er op de website weer een nieuwe ‘aflevering’ klaar.

Halloween met Dante
Deze week, de week van Halloween, is de beurt aan aflevering (canto) 4. Waar canto 3 nog behoorlijk onheilspellend eindigde (‘laat alle hoop varen‘), komen Dante en Vergilius in de regels van canto 4 een stuk minder demonen en monsters tegen. Toch blijkt de plek waar ze nu zijn beland verre van idyllisch…

Paris-Review

Meelezen?
Ook elke week een canto van Dante lezen in plaats van onderuit gezakt naar alweer een aflevering Boardwalk Empire kijken? Schaf het boek aan en tune in op de website van The Paris Review! Nog niet overtuigd? Lees dan in elk geval de ‘recensies’, ze liegen er niet om:

“Dante’s masterpiece is one of the supreme works of art that the ages have witnessed.” —Theodore Roosevelt

“I love Dante almost as much as the Bible. He is my spiritual food, the rest is ballast.” —James Joyce

“Dante and Shakespeare divide the modern world between them; there is no third.” —T. S. Eliot

the-Paris-Review

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: