Caligula

Er zijn over het algemeen twee dingen die mensen ‘weten’ over keizer Caligula: dat hij nogal van exorbitante orgies en allerhande seksspelletjes hield, en dat hij zijn paard tot consul benoemde. Waar komt die bijzonder slechte reputatie van de derde keizer van het Romeinse rijk, achterkleinzoon van Augustus, eigenlijk vandaan?

Mary Beard maakte voor de BBC een documentaire over het leven en tijdperk van keizer Gaius Caesar Augustus Germanicus, beter bekend als Caligula. Ze gaat de eeuwenoude roddels achterna en komt erachter wat er nu wel en niet van waar is, of zou kunnen zijn.

Bekijk hier de hele documentaire Caligula with Mary Beard:

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: