Vitruviusman-Da-Vinci

Het is zonder twijfel de bekendste tekening die Leonardo da Vinci maakte: de ‘Mens van Vitruvius‘ of de ‘Vitruviusman’. Hij maakte de tekening rond 1490 als illustratie bij een traktaat van een wiskundige uit zijn tijd en het was niets meer dan een studie van het menselijk lichaam, geschetst op basis van de verhoudingen zoals weergegeven in het werk De architectura van de Romeinse schrijver Vitruvius.

Goed, dat is een beschrijving van wat de ‘Vitriuviusman’ is. Maar waarom groeide juist deze tekening uit tot een symbool van Da Vinci en zijn werk? Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan? Het antwoord op die vraag krijg je van TED-Ed, in 3:21 minuten:

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: