Casina del Lago, terras in de Villa Borghese
Casina del Lago, terras in de Villa Borghese

Deze hele week ben ik in Rome (met Ciao Tutti), waar het voorjaar ook eindelijk op gang is gekomen. Het is perfect weer om van de lentezon te genieten in een van de mooiste parken in het centrum van de stad: Villa Borghese.

Het park Villa Borghese draagt de naam van een vooraanstaande familie die op verschillende plekken hun sporen hebben nagelaten in de stad. De groene heuvel Pincio (of Colle Pinciano) was eens het landgoed van Scipione Borghese, een kardinaal met een grote passie voor kunst. Hij liet daar aan het begin van de zeventiende eeuw een prachtig park aanleggen.

SCHONE KUNST
Omdat Scipione Borghese een oog had voor schone kunst, legde hij in de loop der jaren een indrukwekkende kunstcollectie aan. De collectie van de familie Borghese vond uiteindelijk onderdak in het Casino Nobile midden in het park, waar tegenwoordig het nationale museum Galleria Borghese gevestigd is. In dit museum vindt je een geweldige collectie topstukken van zowel schilder- als beeldhouwkunst.

KLIMMEN
Je kunt het park van de Villa Borghese via verschillende ingangen bereiken: aan het einde van de Via Vittorio Veneto of bij metrostation Flaminio, even achter Piazza del Popolo. Een andere mooie route naar het park gaat via de trappen aan de zijkant van Piazza del Popolo of via de Spaanse Trappen. Het is even klimmen, maar eenmaal aangekomen in het park heb je genoeg mogelijkheden om weer helemaal tot rust te komen.

PICKNICK OF WANDELING
Sportievelingen kunnen het park per fiets of bijvoorbeeld met skates verkennen. Een ontspannen of romantische wandeling maken kan natuurlijk ook. Je kunt in het gras picknicken in het gras of verkoeling te zoeken aan de rand van het meertje, waarop roeibootjes dobberen. Ben je met kinderen? Dan is een bezoek aan de dierentuin in het park misschien een leuke optie! Vergeet ten slotte niet even naar de balustrade te lopen die zich pal aan Piazza del Popolo bevindt: vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de stad met de koepel van de Sint Pieter op de achtergrond.

Dat Scipione’s park niet alleen een plek is om te ontspannen, maar ook nog altijd een walhalla voor kunstliefhebbers is, kun je morgen lezen!

Galleria Borghese
Galleria Borghese

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: