Gisteren wandelden we ontspannen door het park van de Villa Borghese, vandaag is het tijd om deze mooie buurt in Rome verder te verkennen. Villa Borghese herbergt een aantal fantastische musea en is daarom een absolute must voor kunstliefhebbers.

Galleria Borghese

Caravaggio's Jongen met fruitmand in de Galleria Borghese
Caravaggio’s Jongen met fruitmand in de Galleria Borghese. Foto: Wikimedia

Na die van de Vaticaanse Musea is de kunstcollectie die huist in de 16de-eeuwse Galleria Borghese de belangrijkste van Rome. Je vindt er onder meer werken van Bernini, Rafaël, Caravaggio, Titiaan en Rubens.

Piazzale del Museo Borghese 5
Bezoek de website!

 

Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia

Villa Giulia. Foto: Wikimedia
Villa Giulia. Foto: Wikimedia

Aan de rand van het park Villa Borghese vind je het Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia, het nationale museum van Etruskische kunst. Het palazzo dateert uit de 16de eeuw en was ooit het zomerverblijf van paus Julius III en herbergt sinds 1889 een indrukwekkende collectie schatten van de Etruskische beschaving. Beroemd is de terracotta sarcofaag waarop een overleden echtpaar in gebeeldhouwde vorm zichtbaar is, nog in een bijna perfecte staat.

Piazzale di Villa Giulia 9
Bezoek de website!

 

Galleria Nazionale d’Arte Moderna

Galleria Nazionale d'Arte Moderna. Foto: Wikimedia
Galleria Nazionale d’Arte Moderna. Foto: Wikimedia

Een overblijfsel van de Wereldtentoonstelling van 1911 in Rome: het nationale museum voor moderne kunst. Hier vind je nu eens geen meesters van de barok of renaissance, maar uitsluitend werken van Italiaanse kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw (o.a. Marini, De Chirico). De collectie omvat ook internationale kunst uit dezelfde periode, bijvoorbeeld van Kandinsky en Mondriaan. Drink na afloop van een bezoek aan de GNAM even een cappuccino of espresso op het terras van het heerlijk rustige museumcafé.

Viale delle Belle Arti 131
Bezoek de website!

 

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: