Forum van Trajanus Rome

Hoe bereid je je voor op een bezoek aan Rome, de eeuwige stad, het grote openluchtmuseum? Iedereen kent de high lights: het Colosseum, de Trevifontein, het Pantheon, de Sint-Pieter, de Sixtijnse Kapel… Maar als je een paar dagen lang door de straten van Rome rent, van de ene naar de andere toeristische trekpleister, word je doodmoe en gaat er een heel belangrijk element verloren: genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft!

Veel mensen verdwalen in Rome. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Dit komt uit de tijd van Julius Caesar, dit werd gebouwd door paus die-en-die, hier vind je ónder het renaissancegebouw nog resten uit de middeleeuwen, en ga zo maar door. En dan heb je nog niet eens voet gezet in een van de vele gigantische musea.

Er is iets wat je enorm op weg kan helpen: kennis van en inzicht in de geschiedenis van Rome. Om het voor iedereen mogelijk te maken een goed idee te krijgen van die geschiedenis schreef ik het boek Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten. Aan de hand van vijftig straatnamen neem ik je mee door de eeuwen heen, vanaf de stichting van de stad tot nu. Al dwalend door de straten van Rome ontdek je zo, op toegankelijk wijze, hoe alles wat je om je heen ziet zich tot elkaar verhoudt en zul je – letterlijk en figuurlijk – niet meer zo snel verdwalen.

Via-Roma-omslagKlaar om naar Rome te gaan? Ga dan snel naar de boekhandel of bestel Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten via deze link bij Bol.com!

Liever digitaal lezen? Via Roma is ook verkrijgbaar als E-book!

ISBN 9789026332692
Uitgeverij Ambo Anthos
Bindwijze: hardcover
Aantal pagina’s: 300
€ 21,99

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Vanmorgen snelde ik naar boekhandel ‘de Ganzenveer’ in Helmond. De koffie was lekker en Via Roma lag al klaar. Nu, uren later … Prachtig boek: mooi verzorgd, fijne letter, blauw leeslint, lekker ruikend, rijke teksten. Wat een feest om dit boek te lezen …

  2. proficiat met de nieuwgeborene, willemijn! ik kijk ernaar uit, het wordt zeker een geschenk voor iemand in mijn naaste omgeving.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: