Caspar-van-Wittel-Castel-Sant'Angelo

Antiek of modern, keizer of toerist: bijna elke bezoeker van Rome wordt geconfronteerd met de overweldigende cultuurschatten van de stad, en de vraag hóe die het beste te lijf te gaan. Dergelijke zaken houden Romereizigers al minstens 20 eeuwen bezig en er is waarschijnlijk geen andere stad ter wereld die een zo lange continue traditie heeft als reisdoel en als ‘toeristische’ bestemming.

Volgende week verschijnt een gloednieuwe editie van Roma Aeterna, geheel gewijd aan het veelomvattende thema ‘Reizen naar Rome’. De geschiedenis van Rome als reisbestemming is eeuwenoud, en komt in dit nummer in al zijn facetten aan bod: van Aeneas tot middeleeuwse reizigers, van bezoekers van het pauselijke gerechtshof tot vroegmoderne kunstenaars en van de Grand Touristen tot het toerisme anno nu. Daarnaast bevat het nummer kunstzinnige bijdragen in de vorm van een getekend reisverslag en fotografie van een vluchteling in Rome, en een vraaggesprek met Antoin Bodar.

Roma-Aeterna-3-Reizen-naar-Rome

Bekijk hier vast een voorproefje van het nieuwe nummer!

Lancering ‘Reizen naar Rome’

Op donderdag 3 december lanceert Roma Aeterna haar nieuwe nummer ‘Reizen naar Rome’. Het lanceringsfeest, inclusief prosecco en Rome-quiz, vindt plaats in de Tolbar (Tolstraat 182 te Amsterdam) om 19.00 uur. Entrée is gratis, aanmelden kan via Facebook.

Roma Aeterna lezen

Wie de papieren versie van ‘Reizen naar Rome’ wil ontvangen kan via de website donateur worden. Roma Aeterna is ook los verkrijgbaar bij het Nieuwscentrum van Athenaeum Boekhandel in Amsterdam en bij de museumwinkel van het Rijkmuseum van Oudheden in Leiden.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: