Eerder deelde ik op Orpheus kijkt om 11 boekentips voor wie van Rome en de oudheid houdt. Toen ik die tips gaf had ik niet durven dromen dat ik op een dag mijn eigen boeken aan dat rijtje zou kunnen toevoegen. Toch kan ik nu met veel trots melden dat ik onlangs heb getekend voor niet één, maar twee boekdeals bij de fantastische uitgeverij Ambo Anthos.

Ambo-Anthos-boekdeals

Het eerste boek, dat eind van het jaar al verschijnt, is een tot boek bewerkte versie van de zogenaamde ‘straatverhalen’ van Rome, waarvan een deel ook op Orpheus kijkt om is verschenen. Het boek wordt echter uitgebreider, diepgaander en hopelijk nog leuker.

Wandelend door de stad vraag ik me af welk verhaal er achter elk marmeren straatnaambordje schuilgaat, welk puzzelstukje van het immense erfgoed van Rome erin besloten ligt, vanaf de stichting van de stad. De bordjes geven op een zekere manier rust, een klein beetje grip op wat op het eerste gezicht zo ongrijpbaar lijkt. Door eeuwen van verhalen, folkore en mythen heen baan ik me een weg en zoek ik het échte verhaal van de geschiedenis van Rome.

Over het tweede boek, dat volgend jaar zal verschijnen, kan ik nog niet veel meer zeggen dan dat het zal gaan over de dood en opvolging van Augustus, de eerste keizer van het Romeinse rijk. Op Orpheus kijkt om zal ik nieuwtjes over de te verschijnen boeken delen en af en toe updates geven over de vorderingen.

Wordt vervolgd, dus!

Doe mee met de conversatie

12 reacties

  1. Veel succes! Ik hoop de komende jaren een boek over de geschiedenis van Italie te vertalen; dat is er namelijk niet op de Nederlandse markt…

  2. Leuk! Ik heb altijd al het idee gehad dat daar een interessant boek in zat. Veel succes!

  3. Wat fijn! Ik ren naar mijn boekwinkel, als je boek is verschenen.

  4. Ik ben benieuwd naar je boeken! Ik weet dat het eigenlijk niet kan, maar ik houd niet zo van Rome. Te groot, te veel. Maar met een goede gids wordt het behapbaar en toch weer interessant om wellicht nog een keer te gaan kijken….

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: