090319ovidGisteren schreef ik over de literaire kringen waarin Ovidius zich begaf. Vandaag blijven we nog even binnen diezelfde kringen van de Romeinse liefdesdichter.

In Ovidius’ meest beroemde werk Metamorfosen wordt het verhaal van de schepping en geschiedenis van de wereld verteld aan de hand van de Griekse en Romeinse mythologie. De combinatie van het aangeboren verteltalent van de dichter en de schat aan mythisch verhalengoed waar hij uit kon putten maken dit tot een van de meest tot de verbeelding sprekende boeken uit de oudheid.

Alle verhalen worden op ingenieuze wijze aan elkaar vast geweven, waarbij telkens een gedaantewisseling de overgang naar een nieuwe mythe inluidt. Zo veranderlijk als de wezens die Ovidius bezingt, blijken ook de uiteenlopende boekomslagen waarmee die verhalen vol metamorfosen in de loop der jaren werden omhuld. Omdat boekcovers zo hun eigen charme hebben, krijgen vandaag 10 mooie covers van Ovidius’ meesterwerk een ereplaats.

Metamorfose 6
1.

 

Metamorfose 5
2.

 

Metamorfose 7
3.

 

Metamorfose 10
4.

Metamorfose 4
5.

Metamorfosen 2
6.

Metamorfose 9
7.

 

Metamorfose 0
8.

 

Metamorfose 3
9.

 

Metamorfose 8
10.

 

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: