Colosseum-copyright-Orpheus kijkt om

Het Amfiteatrum Flavium, ook wel het Colosseum genoemd, werd gebouwd in de jaren ’70 na Christus in opdracht van keizer Vespasianus, de opvolger van de beruchte tirannieke keizer Nero. Vespasianus wilde zich graag van zijn voorganger distantiëren, en liet mede daarom het Colosseum bouwen op de plek waar voorheen het exorbitante paleis van Nero had gestaan. Een gebaar voor het volk, dat hem de nodige populariteitspunten opleverde.

Wie het Colosseum vandaag de dag bezoekt, ziet maar een fractie van wat het eens geweest moet zijn. Als je ook naar binnen gaat, krijg je al een wat beter idee van hoe het amfitheater eruit zag en functioneerde – alhoewel je daar wel vaak erg lang voor in de rij moet staan. Wil je jezelf echt helemaal onderdompelen in de wereld van gladiatoren en ander volksvermaak uit de oudheid? Breng dan een exclusief bezoek aan de (normaal afgesloten) ondergrondse ruimtes van het Colosseum.

Tijdens een speciale tour met een Nederlandse privégids betreed je de arenavloer, vanwaar pas echt duidelijk wordt hoe enorm het Colosseum eigenlijk is. Je krijgt de kans om vanuit de donkere catacomben onder de vloer van de arena omhoog te kijken naar waar ooit meer dan 50.000 enthousiaste Romeinen wachtten op het optreden van gladiatoren en wilde beesten, grote spektakelshows en de meest gruwelijke openbare executies. Als kers op de taart krijg je een wijds –en uniek – uitzicht over de arena en over de stad, vanaf de 3e ring van het Colossseum.

Colosseum-gladiator-Copyright Orpheus kijkt omWat?

‘Het Colosseum van binnenuit’

Wanneer?

23 april 2015

Met wie?

Persoonlijk Rome

Klik op deze link voor meer informatie, prijzen en reserveringsmogelijkheden.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: