Processed with Moldiv

Elk jaar viert Rome de zomer tijdens Estate Romana – de verzamelnaam voor alle culturele evenementen, tentoonstellingen en activiteiten die er voor de zomermaanden gepland zijn.

Dit jaar is de stad toe aan de 37ste editie van Estate Romana. Omdat het in de zomermaanden erg warm kan worden in Rome, is het heerlijk om de hitte een beetje te ontvluchten en lekker veel musea en tentoonstellingen te bezoeken. Eerder schreef ik al over de grote Etrusken-tentoonstelling en de tentoonstelling gewijd aan Pasolini, beide nog tot en met 20 juli te zien in het Palazzo delle Esposizioni. Maar er is meer!

Vijf doen-en-zien tips in Rome deze zomer:

Collage-exposities-Rome

Michelangelo in de Musei Capitolini
In de Capitolijnse Musea kun je up, close & personal kennismaken met de grote Michelangelo, tijdens de tentoonstelling 1564-2014 Michelangelo. Incontrare un artista universale ai Musei Capitolini. Het is dit jaar precies 450 jaar geleden dat Michelangelo stierf – aanleiding voor de Capitolijnse Musea om een tentoonstelling aan de meester en zijn erfgoed te wijden.

Rome in 18de- en 19de-eeuwse schilderingen in Palazzo Braschi
Palazzo Braschi biedt iets heel anders: daar wordt een serie historische vergezichten en landschapsschilderingen van onder andere het Colosseum, de Villa Borghese, Castel Sant’Angelo en de Ponte Milvio tentoongesteld tijdens Luoghi comuni. Vedutisti tedeschi a Roma tra il XVIII e il XIX secolo – ‘Clichébeelden. Duitse landschapsschilders in Rome tussen de 18de en de 19de eeuw’.

Keizer Augustus’ spoor achterna in het Ara Pacis Museum
In de voetsporen treden van keizer Augustus, wiens tweeduizendste sterfdag-verjaardag Rome het hele jaar viert, kan deze zomer in het museum van de Ara Pacis. Op de tentoonstelling L’arte del comando. L’eredità di Augusto staat het erfgoed van de eerste keizer van het Romeinse rijk centraal.

Liberty en art déco in Villa Torlonia
In het Casino dei Principi in het park Villa Torlonia kun je de tentoonstelling Paolo Antonio Paschetto. Artista, grafico e decoratore tra liberty e déco bezoeken, waar het werk van de bijzondere kunstenaar Paolo Antonio Paschetto te zien is.

Joods-Italiaanse kunstenaars in de spotlight in de Galleria d’Arte Moderna
In de Galleria d’Arte Moderna vind je tenslotte deze zomer de tentoonstelling Artiste del Novecento tra visione e identità ebraica, met het werk van vijftien joods-Italiaanse kunstenaars.

 

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: