Forum_Augustus

Rome viert op 21 april haar 2766ste verjaardag. Volgens de legende werd de stad gesticht op 21 april van het jaar 753 v.Chr. Op bijna elke andere plek zul je trouwens lezen dat de stad dit jaar 2767 wordt, maar wie dat schrijft vergeet dat het jaar nul niet bestaat.

Rome ouder dan gedacht
Hoe oud Rome precies is, weet natuurlijk niemand. Kranten brachten onlangs het ‘nieuws’ dat Rome misschien nog wel veel ouder is dan men dacht. Nieuw onderzoek bracht dat aan het licht. Het was vooral nieuw onderzoek, oude feiten: ‘It was already known that the settlement of Rome was a gradual process and that the traditional date for its foundation was invented,’ moest The Guardian toegeven.

Augustus met special effects
Het is niet alleen het jaar waarin Rome 2766 wordt, maar ook het jaar waarin de stad de tweeduizendste verjaardag van Augustus viert, de eerste keizer van Rome. Op 21 april 2014 zal ter gelegenheid van deze twee ‘verjaardagen’ het Forum van Augustus herleven als nooit tevoren. Inclusief special effects.

3D

Het Forum van Augustus in 3D
Via multimediale technieken, laserprojecties en driedimensionale reconstructies komen de archeologische resten weer helemaal tot leven. Het startsein voor dit spektakel – genaamd Foro di Augusto. 2000 anni dopo – wordt op 21 april om 21 uur gegeven. Tot 21 oktober 2014 kun je elke avond om 21, 22 en 23 uur genieten van deze herleving van de oudheid bij Augustus’ forum in Rome.

Bekijk hier een filmpje uit het archief van Luce; een registratie van het bezoek aan het Forum van Augustus van de gouverneur van Rome in 1929:

 

 

 

 

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Haha, nu snap ik wat die gasten van me bedoelden met lichteffecten bij het Forum Romanum e waar die flyer over gaat (ik dacht een toneelstuk ofzo) 🙂

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: