Vergilius

In een klein dorpje in de buurt van het huidige Mantua werd op op deze dag in het jaar 70 v.Chr. een jongen geboren die onuitwisbare sporen zou nalaten in de wereldliteratuur. Vergilius was zijn naam, officieel Publius Vergilius Maro, en de Aeneis het werk waarmee hij de meeste roem zou vergaren – een episch gedicht over de avonturen en omzwervingen van de Trojaanse held Aeneas.

Bij zijn dood, in 19 v.Chr., had Vergilius naar verluid de laatste hand nog niet aan zijn Aeneis gelegd en wilde hij het manuscript daarom liever verbranden. Keizer Augustus zelf zou hier een stokje voor hebben gestoken.

Happy birthday Vergilius!

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. vergilius quoque monumentum aere perennius exegit 🙂
    bedankt om ons daar even bij stil te laten staan!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: