In Rome vind je indrukwekkende schatten uit de oudheid, topstukken uit de renaissance en ontelbaar veel highlights van de barok. Wat niet veel mensen weten, is dat de Eeuwige Stad haar naam op architectonisch gebied nog altijd eer aan doet. Hieronder de vijf mooiste en meest bijzondere musea die nu eens niet in een gebouw van voor de zestiende eeuw zijn gesitueerd; vijf keer een unicum in Rome dus.

MAXXI (Museo nazionale delle arti del XXI secolo); Zaha Hadid creëerde dit prachtige museum voor contemporaine kunst; een bezienswaardigheid op zich.

 

MACRO (Museo di Arte Contemporaneo); contemporaine kunst vind je in Rome in het prachtige MACRO-museum, vlak bij Porta Pia.

 

Centrale Montemartini; een geweldige collectie antieke sculpturen op bijzondere wijze tentoongesteld in een oude elektriciteitscentrale. Foto Geomagnio

Palazzo delle Esposizioni; indrukwekkende tentoonstellingsruimte in een indrukwekkend neoclassicistisch gebouw aan de Via Nazionale, in het centrum van Rome.

 

Museo dell’Ara Pacis; het door Richard Meier ontworpen moderne museum dat een thuis biedt aan de eeuwenoude Ara Pacis, Augustus’ Altaar van de Vrede.

 

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: