Leonard Freed werd geboren in Brooklyn New York, wilde schilder worden maar ontdekte een enorme passie voor fotografie tijdens een vakantie in Nederland. In 1956 verhuisde hij naar Amsterdam en in datzelfde jaar bracht hij voor het eerst een bezoek aan Italië. Sinds die eerste ontmoeting genoot Freed ervan de woorden ‘I love Italy!’ uit te spreken waar en wanneer hij maar kon.

Hij hield van Italië, en koos er juist niet voor om landschappen of ruïnes vast te leggen. Zijn interesse ging uit naar het Italiaanse leven; straatverkopers, spelende kinderen, dagelijkse taferelen. In 100 prachtige zwart/witfoto’s (gemaakt in Rome, Florence, Napels, Milaan en Palermo) vertelt de tentoonstelling Io amo l’Italia! (I love Italy!) in het Museo di Roma in Trastevere het verhaal dat Freed graag vertelde: de schoonheid van het alledaagse leven in Italië. Een eerbetoon aan Leonard Freed, die op 30 November 2006 overleed in Garrison, New York.

© Leonard Freed / Museo di Roma in Trastevere
© Leonard Freed / Museo di Roma in Trastevere
© Leonard Freed / Museo di Roma in Trastevere
© Leonard Freed / Museo di Roma in Trastevere
© Leonard Freed / Museo di Roma in Trastevere

Leonard Freed. Io amo l’Italia
Museo di Roma in Trastevere
t/m 27 mei

Reserveer hier kaartjes voor de tentoonstelling.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: