Via-dei-Coronari

Het aftellen kan beginnen: begin november verschijnt mijn nieuwe boek Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten bij Ambo Anthos.

Achter de straatnamen van Rome gaat de eeuwenlange geschiedenis van de stad aan de Tiber schuil. In Via Roma dwaal je via de straatnaambordjes door de geschiedenis en langs het werelderfgoed van Rome, van Romulus tot Mussolini en van het Colosseum tot het hypermoderne Museo dell’Ara Pacis. Waarom heet de brede laan die naar de Sint-Pieter leidt de Straat van de Verzoening? Wat heeft de Via dei Fori Imperiali, waarlangs de oude keizerfora liggen, met Mussolini te maken? En hoe kun je uit de naam Piazza Navona opmaken wat er onder het plein verborgen ligt?

Julius Caesar, Cleopatra, Borgia-paus Alexander VI, Michelangelo, Bernini, Napoleon, Garibaldi en Aldo Moro: het zijn maar een paar van de hoofdrolspelers uit de geschiedenis van de stad, die de revue passeren in vijftig verhalen.

Op dit moment zet ik de laatste puntjes op de i – ik ben bijna aan de eindstreep van de geweldige Romeinse zwerftocht die het schrijven van dit boek was. Nieuwsgierig? Houd Orpheus kijkt om en de (virtuele) boekwinkel in de gaten voor de definitieve verschijningsdatum van Via Roma!

Via-Roma-auteursfoto

Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten
Uitgeverij Ambo Anthos
ISBN 9789026332692
Verwacht: november 2015

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: