La-grande-bellezza

Aanstaande donderdag 26 februari organiseert WijZijnRomeinen in het Allard Pierson Museum in Amsterdam een benefietavond om geld in te zamelen ter vergoeding van de schade die hooligans vorige week hebben aangericht.

Fik Meijer en Antoine Bodar

WijZijnRomeinen biedt met dit evenement een podium aan alle liefhebbers van Rome. De aftrap van de avond is om 20.30 uur; gelijktijdig met de wedstrijd Feyenoord – AS Roma. Op het programma staan optredens van onder andere oud-historicus Fik Meijer en priester Antoine Bodar, die vertellen over hun liefde voor Rome. Marmerexpert Nicolas Verhulst, conservator bij het Rijksmuseum, zal spreken over de restauratie van de Barcaccia-fontein.

In de rust is er een onderhoudend muzikaal intermezzo. Om 21.30 uur pakken we het programma weer op. De derde helft vindt plaats in het Museumcafé van het Allard Pierson Museum met een feestelijke borrel. Moderator van de avond is culturele duizendpoot Maurice Seleky.

Wij-zijn-Romeinen-benefietavond

Kom je ook?

Wil jij ook bij dit evenement aanwezig zijn? Kom dan gewapend met een donatie van €10.- of meer aan de deur of doneer vooraf op www.wijzijnromeinen.nl (en steun daarmee de stad Rome)! Er is plaats voor 500 Romeliefhebbers die zin hebben in een feestje; vol = vol dus wees er snel bij! Het Allard Pierson Museum opent 26 februari om 20.00 uur haar deuren. Laat weten dat je komt via Facebook!

 

 

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Wat een overdreven gedoe! Dat het tuig van Feyenoord schade aanbrengt aan een prachtige fontein is natuurlijk niet goed te praten, maar dat heel Nederland zich daardoor aangesproken voelt vind ik hypocriet.
    Gaan we ook de vaak voorkomende schade, door dit soort tuig aangericht bij andere voetbalwedstrijden, allemaal ook vergoeden? Hier past natuurlijk schaamte omdat de Nederlanders er op aangekeken worden, maar de schuld ligt bij die “supporters”. Laat de KNVB of Feijenoord zelf maar wat hieraan doen. Voorlopig moet er weer een politiemacht op de been komen om de return te bewaken, gekkenhuis!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: