Ciao tutti City Walks Rome - copyright Ciao tutti

Het fascinerende verhaal van de opkomst, bloei en val van het Romeinse rijk komt pas echt tot leven wanneer je door de Eeuwige Stad wandelt. Ter ere van Ciao tutti’s 5-jarig jubileum op 1 februari aanstaande werkte ik de afgelopen tijd (onder andere) aan een mooie stadswandeling ‘Klassiek Rome’, waarmee je letterlijk in de sporen van het Romeinse rijk kunt treden.

Stadswandeling Klassiek Rome

In deze wandeling maak je kennis met het Rome van de republiek en van de keizers. De route brengt je allereerst naar het Palazzo Massimo alle Terme (waar je stilstaat bij een paar van de mooiste beelden uit de Romeinse oudheid) en voert daarna langs beroemde hoogtepunten als het Colosseum, het Forum Romanum, de Musei Capitolini en het Pantheon. Maar je maakt ook een cappuccinostop aan de Via Urbana in Monti, bezoekt het ‘red light district’ van het oude Rome en kunt een kijkje nemen in het oude stadion onder Piazza Navona.

Schermafbeelding 2015-01-27 om 09.54.25

De leukste wandelingen door Italiaanse steden

De stadswandeling Klassiek Rome is onderdeel van een nieuwe reeks, de Ciao tutti City Walks: fijne routes door Italiaanse steden, met culturele, culinaire en andere tips voor onderweg.

Ciao tutti City Walks - copyright Ciao tutti

Je kunt elke wandeling zowel digitaal bestellen (als pdf, zodat je hem onderweg op je smartphone of tablet kunt lezen en volgen) als in papieren vorm (een gidsje op A6-formaat, dat handig mee te nemen is). Extra leuk: omdat Ciao tutti feest viert, krijg je alvast één route (Verona) cadeau!

Ciao tutti City Walk Klassiek Rome - copyright Ciao tutti

Klik op deze link om meer te weten te komen over de Ciao tutti City Walks en om de gratis wandeling te downloaden of bestel de wandeling Klassiek Rome direct – digitaal of op papier!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: