Om de week goed te beginnen: de quote van oude en nieuwe denkers en doeners die ik wekelijks deel, ter inspiratie. Deze week is het eigenlijk geen quote, maar een heel manifest. Misschien wel het meest beroemde manifest van mijn generatie: de Holstee Manifesto.

Oud & nieuw
Je hebt het vast weleens ergens zien hangen of voorbij zien komen. Of niet, neem dan even een minuutje om de tekst goed te lezen. Doe dat trouwens ook als je Holstee al twintig keer voorbij hebt zien komen, het kan in elk geval geen kwaad, toch?

In feite hebben de woorden dezelfde strekking als die van veel filosofen uit de oudheid, zoals Seneca, Epicurus of Marcus Aurelius. En als iets al die eeuwen en diepgaande veranderingen heeft doorstaan, dan moet er wel iets in zitten, toch?

Fijne maandag!

 

holsteemanifesto

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: