In het Keats-Shelley House in Rome, pal aan de Spaanse Trappen, kom je alles te weten over de twee beroemdste en meest bewonderde dichters uit de Britse Romantiek, John Keats en Percy Bysshe Shelley. Beiden woonden een tijdlang in Rome, op de plek waar zich nu het museum bevindt – Keats zelfs tot aan zijn dood.

Ladies-in-the-spotlight

Omdat bezoekers van het Keats-Shelley House vaak al veel wisten over de twee mannen, maar zich afvroegen hoe het Mary Shelley – de vrouw van P.B. Shelley – verder was vergaan, besloot het museum om de ladies van weleer eens in de spotlight te zetten.

Een tijdelijke tentoonstelling vertelt je alles over het leven van lady Mary, maar ook over de vrouwen in haar omgeving – onder andere aan de hand van bijzondere, nooit eerder aan het publiek getoonde manuscripten die de University of Oxford voor de gelegenheid uitleende. Tragiek en melancholie voeren misschien de boventoon, maar de expositie geeft desalniettemin een interessant kijkje in het leven van een vrouw in de late 18de en vroege 19de eeuw.

De tentoonstelling bezoeken?
Ladies in the spotlight – A temporary exhibition at the Keats-Shelley House
t/m 22 November 2013
Keats-Shelley House
Piazza di Spagna 26, Rome
Toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen bij een kaartje voor het museum

 

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: