Al een aantal weken gaan we op zondag op Orpheus kijkt om online naar de kerk. Vorige week bezochten we bijvoorbeeld de Sixtijnse Kapel, en de week daarvoor de Santa Maria Maggiore.

Vaticaanstad gaat namelijk met z’n tijd mee: van verschillende kerken en kapellen in Rome zijn 3d-opnames gemaakt, zodat je op ieder gewenst moment, geheel gratis, naar binnen kunt stappen. Virtueel dan.

Bijkomende voordelen: je hebt het rijk alleen, en je kunt naar hartenlust inzoomen op prachtige details. Dat alles onder het rustgevende geluid van Gregoriaans of ander prachtig gezang.

Vandaag wandelen we nog eens virtueel door de Sint-Pieter, maar dan… onder de grond.

Wat er onder de Sint-Pieter te vinden is? Een complete dodenstad. Bij opgravingen kwamen de archeologische resten van een Romeinse (grotendeels heidense) begraafplaats aan het licht, met natuurlijk als middelpunt het veronderstelde graf van Petrus, precies onder de koepel van de kerk, die vlakbij de marteldood was gestorven in het Circus van Nero.

Door die dodenstad kun je nu dus ook virtueel wandelen. Klik op de afbeelding om je tocht te beginnen; let op, je krijgt eerst een inleidend praatje van een priester van het Vaticaan.

Lees hier eerst het hele verhaal van de necropool onder de Sint-Pieter…

sint-pieter

 

 

.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: