Kat-Rome

Op dierendag… adopteer je een Romeinse straatkat!

In Rome zwerven nogal wat katten over straat, en allemaal lijken ze er de voorkeur aan te geven hun dutjes te doen tussen de archeologische resten van de stad.

Er is één opgraving in Rome waar zelfs zoveel katten rondhangen, dat het de bijnaam ‘het kattenforum’ heeft gekregen: de area sacra op het Largo di Torre Argentina. De katten van Argentina lijken hier niet weg te slaan.

Dat is niet zo vreemd: tussen de Romeinse resten bevindt zich een opvangcentrum voor zwerfkatten. Vrijwilligers doen hier elke dag fantastisch werk: ze verzorgen en voeden talloze straatkatten, die (voorlopig) geen baasje hebben.

Draag je de zwerfkatjes een warm hart toe en wil je de vrijwilligers een handje helpen? Dan kun je, zelfs op afstand, een Romeinse straatkat adopteren. Natuurlijk kies je zelf welk katje je adopteert, en met jouw bijdrage kan hem of haar dan elke dag een vers bakje voer worden voorgeschoteld. Natuurlijk kun je iedere keer dat je in Rome bent even langsgaan om je adoptiekatje op te zoeken.

Wil je een Romeinse straatkat adopteren, of misschien eenmalige gift doen aan de vrijwilligers van het Kattenforum? Ga eens langs tijdens je bezoek aan Rome of neem een kijkje op de website van het kattenasiel.

cats

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Vorige week heb ik hier een aantal middagen als vrijwilliger geholpen. Ze doen hier geweldig werk, met enorm veel enthousiasme, en elke nieuwe bezoeker krijgt hetzelfde warme onthaal! Laten we duimen dat het Kattenforum hier mag blijven!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: