Paterculus_OM.inddVan Troje tot Tiberius is de nieuwe actietitel van Uitgeverij Athenaeum. Dat betekent dat je de geschiedenis van Rome nu voor maar €7,50 in huis kunt halen.

Tiberius, het monster
Een monster. Dat is het gangbare beeld van de Romeinse keizer Tiberius. Met dank aan Suetonius en vooral Tacitus, die van hem een vernietigend portret schetsten. Velleius Paterculus (19 v.Chr.- 31 n.Chr.), tijdgenoot van Tiberius, dacht er heel anders over. In zijn korte ‘wereldgeschiedenis’, de geschiedenis van Rome dus, vormt het bewind van Tiberius een stralende climax. Velleius had ook persoonlijk uitstekende ervaringen met Tiberius opgedaan: jarenlang diende hij onder hem als generaal in verre landen als Germanië.

Valse vleier
Vaak is Velleius weggezet als een valse vleier en een knoeier. Ten onrechte. Gepassioneerd, ter zake kundig en met oog voor detail geeft hij een heldere kijk op de ontwikkelingen in Rome tot in zijn eigen dagen.
Velleius vertelt een levendig verhaal over de Romeinse burgeroorlogen, Caesar, Augustus en Tiberius. Zo wordt de gestage, onomkeerbare verandering van republiek naar keizertijd merkbaar, voelbaar.

De vertaling, de eerste ooit in het Nederlands, is voorzien van een bevlogen inleidend essay door Jona Lendering en een uitgebreid namenregister.

Praktische informatie
Van Troje tot Tiberius
Velleius Paterculus
Vincent Hunink (vert.)
ISBN: 9789025368494
Actieprijs: 7,50

Bestel het boek Van Troje tot Tiberius via Bol.com!

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: