Niet alleen vanwege een aantal spectaculaire tentoonstellingen is een bezoek aan Rome rond deze tijd een aanrader, ook de magie van de feestdagen in de eeuwige stad moet je een keer meemaken. Reusachtige kerstbomen tussen de Romeinse ruines, sfeervolle verlichting door de eeuwenoude straten en een schaatsbaan aan de voet van de Engelenburcht… Het is holiday season in Rome!

 

Kerst Sint Pieter

Kerst op het Sint-Pietersplein: het grootste plein van Rome wordt zoals elk jaar gesierd door een reusachtige kerstboom met ontelbaar veel lichtjes.

Schermafbeelding 2012-12-10 om 22.53.00

100 kerststallen: in heel veel Romeinse kerken vind je in december mooie kerststallen; dit jaar kun je (tot 6 januari 2013) in de Sala del Bramante aan het Piazza del Popolo zelfs een tentoonstelling met maar liefst 100 kerststallen bewonderen!

Panettone proeven: bij Eataly, een walhalla voor fijnproevers en liefhebbers van slow food, vind je de lekkerste en meest bijzondere panettones, het traditionele Italiaanse kerstgebak.

Schermafbeelding 2012-12-10 om 22.50.02

Ice angels: zoals ieder jaar is er bij de Engelenburcht een ijsbaan aangelegd, waar je voor 8 euro een paar schaatsen krijgt en de baan op mag!

Koorzang, maar dan anders: tussen 20 en 31 december wordt het Roma Gospel Festival gehouden in het Auditorium, met optredens van internationale gospelsterren.

Schermafbeelding 2012-12-10 om 22.38.53

Kerstmarkt op Piazza Navona: het meest beroemde plein in het centrum van Rome wordt ieder jaar omgetoverd tot een warm winterparadijs met allerlei kerstkraampjes en overal magische lichtjes.

Nachtmis in de Friezenkerk: op 24 december wordt om 22.00 uur de kerstnachtmis gevierd in de Kerk van de Friezen in Rome (Borgo Santo Spirito).

 

 

Vlieg deze kerst naar Rome!

Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP (Getty Images)
Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Wil je deze winter nog een bezoek brengen aan Rome? Vliegen is de beste manier om er te komen.

Het vliegveld Rome Fiumicino (Leonardo da Vinci) is de grootste en belangrijkste luchthaven van de stad en ligt op 34 kilometer van Rome. Er is een goede treinverbinding naar het centrum van de stad (de trein vertrekt twee keer per uur naar Stazione Termini). Het vliegveld Rome Ciampino ligt 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Rome en wordt voornamelijk gebruikt door low-costmaatschappijen als Ryanair, Easyjet en Wizz Air.

Vanuit Nederland kun je met KLM, Alitalia en EasyJet (Amsterdam), Transavia (Rotterdam) en Ryanair (Eindhoven) naar Rome vliegen. Vanuit België kun je onder andere vliegen met Ryanair vanaf Brussel Charleroi. Klik hier om goedkope vluchten te vinden!

 

 

 

 

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: