Een grafische, chronologische visualisatie van de overspelige relaties van de Griekse god Zeus.

Een team van grafische ontwerpers (bestaande uit Viviana Ferro, Ilaria Pagin en Elisa Zamarian) heeft een fascinerende interactieve weergave gemaakt van de stamboom van de Griekse oppergod Zeus. Wie een beetje thuis is in de Griekse mythologie, weet dat dit geen gemakkelijk klusje is… Zeus hield er, naast zijn vrouw Hera, nogal wat vriendinnen op na, die hij vaker wel dan niet zwanger achterliet. Al die affaires zijn door verschillende auteurs in de oudheid opgetekend en komen terug in het interactieve schema:

Zeus Affaires

In de weergave die je volledig kunt zien op Visualising.org is Zeus de dikke zwarte lijn. Zijn familieleden vind je in de binnenste ringen en zijn kinderen in de buitenste. Elke gekleurde lijn staat voor de auteur van het verhaal, zoals je kunt terugzien in de legenda. Je kunt op alle namen klikken voor meer informatie!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: