Dit weekend staat in het teken van geboortes; die van de Eeuwige Stad bijvoorbeeld, waarover ik gister schreef. Daarom stond ik ook even stil bij de geboorte van Orpheus kijkt om. Gek genoeg is Orpheus zelf nog niet eerder aan bod gekomen. Zijn verhaal, het grootste liefdesverhaal van voor Romeo en Julia, heeft een permanent plekje gekregen op deze site dat je hier kunt lezen.

Dat verhaal, dat veel meer is dan een liefdesdrama, heeft talloze mensen geïnspireerd tot andere vormen van kunst. Het is bijvoorbeeld eindeloos vaak verbeeld door schilders door de eeuwen heen. Michael Fragstein liet zich eveneens inspireren, door Orpheus’ wandeling door the land of the lost and found… Hij gaf er zijn eigen interpretatie aan, die de grenzen van de verbeelding opzoekt, en maakte met behulp 2000 digitale tekeningen een filmpje waarin metamorfosen centraal staan. Lees het verhaal van Orpheus, bekijk het filmpje en laat je gedachten de vrije loop…

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: