Pantheon, Rome

Kun je opnieuw naar een beeld kijken dat je al zo vaak hebt gezien dat het in je geheugen staat gegrift, zodat het lijkt alsof je het voor het eerst ziet? Vandaag opent in het museum van de Ara Pacis in Rome een fototentoonstelling die precies dat voor ogen heeft.

In 50 prachtige zwart-witfoto’s wil Pino Musi nieuw leven blazen in de vorm van antieke en vroegchristelijke Italiaanse architectuur. Hij koos juist die plekken en monumenten, die tot het collectieve geheugen van Italianen in het bijzonder en Europeanen in het algemeen behoren. Het stereotype ontwijkend en spelend met licht en materie, wil Musi met zijn beelden een nieuw idee van schoonheid aan het cultureel erfgoed verbinden. Dit levert niet alleen prachtige fotografie op; door het constante spel tussen herkenbaarheid en vervreemding dwingt Musi je ook na te denken over hoe je naar dingen kijkt.

De expositie wordt georganiseerd door uitgeverij FMR Marilena Ferrari, ter ere van de pas verschenen fotoboeken Italia. Bellezza eterna (‘Italië. Eeuwige schoonheid’) en Italia. Bellezza e Fede (‘Italië. Schoonheid en geloof’) en is te bezoeken tot en met 26 februari.

 

Doorkijkje naar het Forum Romanum, Rome
Santa Maria in Cosmedin, Rome

 

Colosseum, Rome

Photos: Pino Musi | all rights reserved 

 

Pino Musi – Rivelazioni della forma. L’Italia delle origini | 11/02 – 26/02

Museo dell’Ara Pacis, Rome

 

 

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: