RomaArcoGianoCostantino1

De Romeinse god Janus had twee gezichten. Dat kwam goed uit, want hem was de taak toevertrouwd om te waken over alle doorgangen – deuren, poorten, drempels. Daarmee was hij direct ook de god van het einde en het begin. In Rome was er een speciale tempel voor Janus, vlak bij het grote Forum Romanum. De tempel bestond uit twee poorten, met daartussen een cultusbeeld van Janus, traditioneel afgebeeld met twee bebaarde gezichten. De poorten van Janus stonden, onder andere volgens de geschiedschrijver Plutarchus, open in tijden van oorlog, maar waren gesloten wanneer er vrede heerste.

Januari, een nieuw begin
Waarom schrijf ik over Janus? Omdat het morgen officieel week 1 van 2014 is. Januari (afgeleid van Janus, de Romeinse god) staat voor de deur en het is tijd voor een nieuw begin. Het wordt een jaar waarin ik allerlei nieuwe uitdagingen aan zal gaan, waar tijd en ruimte voor moet komen. Dit blog is altijd een afspiegeling geweest van waar ik zelf op dat moment mee bezig ben, en dus zal Orpheus kijkt om vanwege al die nieuwe uitdagingen ook een beetje veranderen.

2 x per week inspiratie
Ik blijf deze website met liefde en plezier vullen met alles wat ik interessant vind om te delen (kunst, geschiedenis, wetenschap, filosofie), maar de frequentie gaat wat omlaag. Om precies te zijn: van dagelijks naar (minimaal) twee keer per week. Iedere woensdag en zondag zal ik een stukje plaatsen – ik zal proberen ervoor te zorgen dat die twee stukjes dan wel zo inspirerend zijn, dat je er een paar dagen op kunt teren ;). Wanneer zich iets aandient of wanneer er ruimte is, kan er natuurlijk altijd een extra post online verschijnen.

Op een mooi nieuw jaar, en een nieuw begin. Tot woensdag!

plato

 

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Willemijn, ik heb bijna dagelijks genoten van al je berichten. Heel onderhoudend en erg interessant al is het maar om je eigen kennis weer wat op te halen. Ik blijf een trouwe volger!
    Heel veel goeds, gezondheid en inspiratie voor 2014!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: