nefertiti

Ik schreef al in een van mijn allereerste posts over haar: Nefertiti. Ze is een van de meest bekende koninginnen van het oude Egypte, vooral dankzij de wereldberoemde buste die er ooit van haar is gemaakt, en die daarna talloze keren is nagemaakt.

Nefertiti weet nog altijd het nieuws te halen. Terwijl ze in de geschiedenisboeken, net als Cleopatra, altijd is afgeschilderd als een machtige en onafhankelijke vrouw, lijkt het erop dat ze misschien toch niet helemaal aan dit moderne ideaalbeeld voldeed:

“In history, the Egyptian Queen Nefertiti is depicted as a powerful, independent woman. Her bust, on display at the Neues Museum in Berlin, is one of the most reproduced works of ancient Egypt.

But Jacquelyn Williamson, visiting lecturer on women’s studies and Near Eastern studies and women’s studies in religion program research associate at Harvard Divinity School (HDS), suggests that Nefertiti wasn’t quite who people imagine she was, and eventually was revered as something of a sex goddess.”

Lees hier verder…

hg

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: