Deze week staat in Italië in het teken van een twee belangrijke gebeurtenissen: de verkiezing van de nieuwe leiders van de staat en het afscheid van de huidige leider van de Kerk. Van die laatste gebeurtenis (die ook weer zal leiden tot een nieuwe verkiezing) zullen gelovigen van over de hele wereld getuige zijn: het aftreden van paus Benedictus XVI, de eerste paus die vrijwillig terugtreedt sinds Celestinus V in het jaar 1294.
Om het collectieve geheugen en de algemene historische kennis wat op te frissen vandaag een volledige, iconografische en inzoom-bare lijst met alle pausen tot nu toe:

Alle pausen tot nu toe. Klik op de afbeelding om in te zoomen.
Alle pausen tot nu toe. Klik op de afbeelding om in te zoomen.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

      1. afz chr. appels ik heb de poster nooit gezien maar wel het origineel in “st paulus buiten de muren” Er is (GRATIS) een schitterende site van het vaticaan met 3-D opnamen van de balangrijkste kerken. Je kunt werkelijk alles inzoomen. Kost wel enige oefening, maar dan heb je ook wat. De schilderingen van de pausen (die ook op de poster staan) zijn hier mooi te zien, verder elk detail van deze kerk, begeleid door Gregoriaanse muziek. Maar ook St Jan van Laterane, Maria Maggiore, Sixtijnse kapel en St pieter zijn te bewonderen. Met haarfijne close ups. Nou natuurlijk nog even de naam van de site: (in kleine letters) http://www.vaticana.va/various succes chris

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: