Quote
Waarom zijn er boeken?
Vandaag: de antwoorden van wetenschappers op grote vragen van kleine kinderen, over hoe het leven in elkaar zit. Bijvoorbeeld op de vraag waarom er eigenlijk boeken zijn? Het antwoord van Brainpickings Maria Popova:

14568039_s

Some people might tell you that books are no longer necessary now that we have the internet. Don’t believe them. Books help us know other people, know how the world works, and, in the process, know ourselves more deeply in a way that has nothing to with what you read them on and everything to do with the curiosity, integrity and creative restlessness you bring to them.

Books build bridges to the lives of others, both the characters in them and your countless fellow readers across other lands and other eras, and in doing so elevate you and anchor you more solidly into your own life. They give you a telescope into the minds of others, through which you begin to see with ever greater clarity the starscape of your own mind.

And though the body and form of the book will continue to evolve, its heart and soul never will. Though the telescope might change, the cosmic truths it invites you to peer into remain eternal like the Universe.”

Weet mijn goudvis wie ik ben?
Het boek Does My Goldfish Know Who I Am staat vol met de grappige, ernstige, onschuldige en verhelderende vragen van kleine (basisschool) kinderen over hoe het leven in elkaar zit. De antwoorden komen van verschillende bekende wetenschappers en denkers, waaronder de linguist Noam Chomsky en bioloog Karen James, maar bijvoorbeeld ook Paul McCartney.

Lees hier meer…

doesmygoldfish

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: