Nee, het is geen typefout: ik bedoel geschiedenislessen en geen kooklessen. Het is alweer even geleden dat Jamie Oliver de school van zijn dromen oprichtte – en zijn nobele poging om kansarme drop outs alsnog van degelijk onderwijs te voorzien is van alle kanten bekritiseerd en als mislukt bestempeld – maar wie puur geïnteresseerd is in de colleges die het team van dream teachers verzorgde, kan deze nog altijd gemakkelijk volgen op YouTube. Voor wie altijd al alles had willen weten over het hoe en waarom van het verbranden van ketters (of ergens anders over), maar vroeger geen zin had om op te letten in de klas: 3 x geschiedenisles van Jamie.

#1 Wat doet Shakespeare ertoe? – door Simon Callow

#2 Lezen in het Latijn – door Mary Beard

#3 Ketters verbranden, een gids – door David Starkey

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: