Hoe ging het alledaagse leven in het Romeinse stadje Herculaneum eraan toe, vlák voordat het door toedoen van een Vulkaanuitbarsting werd verwoest? Professor Andrew Wallace-Hadrill probeerde erachter te komen. Van zijn onderzoek, dat werd uitgevoerd nadat er nieuwe archeologische ontdekkingen waren gedaan in Herculaneum, werd een documentaire gemaakt. Mede dankzij de spectaculaire luchtfotografie krijg je in deze documentaire een uniek kijkje achter de schermen van een Romeins stadje anno 79.

De grootste bottencollectie

Wallace-Hadrill en zijn onderzoeksteam laten je niet alleen zien wat de inwoners aten, maar ook hoe ze het aten. En wist je eigenlijk dat in Herculaneum een enorme hoeveelheid skeletten is gevonden, een grotere groep dan in welke antieke samenleving ook? Ontdek Herculaneum (‘het andere Pompeii‘) aan de hand van Andrew Wallace-Hadrill.

Bekijk de video:

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: