Het goudgele graan van Toscane

Vitaleta-ToscaneTerwijl ik de afgelopen maanden druk bezig was een boek te schrijven over Puglia, zocht collega Saskia Balmaekers naar onbekende pareltjes in een van de meest bekende delen van de Italiaanse laars:

‘Boekenplanken, -kasten vol zou ik kunnen schrijven over al dat schitterends dat in deze regio te zien, te beleven, te proeven is.’ We hebben het natuurlijk over Toscane, waar ze een tijd woonde en talloze keren naar terugkeerde.
GOUDGEEL GRAAN

‘De groene heuvels, de cipressen die tijdens het vallen van de avond donker afsteken tegen de roze lucht, de felrode klaprozen tussen het goudgele graan, de prachtige kleuren op de fresco’s… Toscane is één en al kleur. Kleuren vormen dan ook de leidraad in De duizend tinten van Toscane: de duizend tinten van de regio zorgen voor een uniek mozaïek aan verhalen, recepten en wetenswaardigheden.’

In De duizend tinten van Toscane ontdek je aan de hand van die beroemde kleuren de minder beroemde kanten van het gebied. Want zelfs in Toscane, zo blijkt, zijn nog niet alle paden platgetrapt…

De-duizend-tinten-van-Toscane-Saskia-Balmaekers

 

 

2 gedachten over “Het goudgele graan van Toscane

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s