De ongelofelijke kunst van ‘urban camouflage’

Maak kennis met Liu Bolin, beter bekend als de ‘kameleon’. Bolin staat erom bekend dat hij kan verdwijnen in monumenten. Verdwijnen? Nou ja, hij kan er een mee worden, dankzij een speciale schildertechniek die hij uitvond.

Bolin werd in Rome, net als vele anderen, verliefd op de beelden van Bernini. In de Galleria Borghese verdween hij al eerder in Canova’s prachtige beeld van de liggende Paolina-als-Venus. De volgende stop: Bernini’s engelen.

Bolin is beroemd en vele toeschouwers drommen samen om alleen al een glimp van de voorbereidingen te kunnen opvangen. Hij liet zich beschilderen, en wist te verdwijnen in de Engelenbrug van barokmeester Bernini.

© Corriere

 

© Corriere
© Corriere

 

Liu Bolin komt graag en vaak in Italië maar vertoonde zijn ‘urban camouflage’ kunsten al op talloze plekken in de wereld.Vaak kiest hij grote monumenten of iconen van een stad als achtergrond, maar soms gaat hij ook simpelweg in een steegje staan, of voor een boekenkast.

 

Bekijk nog 30 andere plekken waar Liu Bolin ‘verdween’, je gelooft je ogen soms (bijna) niet!

 

Advertenties

Een gedachte over “De ongelofelijke kunst van ‘urban camouflage’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s