Vandaag (of liever gezegd: vannacht) wordt voor de vierde keer de Amsterdamse Boekennacht gehouden. Het thema is dit jaar ‘Geluk’. Omdat geluk vaak niet alleen in een boekje, maar ook in een klein hoekje zit, vandaag tien mooie/oude/moderne/bijzondere bibliotheken in alle uithoeken van de wereld. Tien plekken waar je blij, of misschien wel gelukkig van wordt.

New York Public Library (Foto: Raymond Larose)
Nationale Bibliotheek, Rusland
Old Market Library, Bangkok
Openbare Bibliotheek Amsterdam (Foto: Helen K)
The Bodleian Library, Oxford University
Liyuan Library, China
Nationale Bibliotheek Oostenrijk
Stiftsbibliotheek Sankt Gallen, Zwitserland
Universiteitsbibliotheek, Tokyo
Trinity College (the Long Room) Dublin, Ierland

 

Boekennacht Amsterdam

Tijdens de Boekennacht vinden allerlei literaire evenementen en presentaties plaats in de deelnemende boekhandels, antiquariaten, horeca, musea en bij de Boekenmarkt op het Spui. Met auteurs als Paulien Cornelisse, Tommy Wieringa, Jerzy Gawronski, Maartje Wortel, A.L. Snijders, Kluun, Wim Brands, Marita Mathijsen, Maria Barnas, Dirk van Weelden, Yves Petry, Désanne van Brederode en vele anderen. Kijk voor het volledige programma op de website.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: