Op een van de mooiste plekjes in Rome, het Chiostro del Bramante, opent binnenkort een bijzondere tentoonstelling. Tachtig werken van de Catalaanse kunstenaar Joan Miró (1893-1983) worden tussen maart en juni tentoongesteld in Bramante’s klooster, op zichzelf al een prachtig voorbeeld van renaissancearchitectuur dat je zeker een keer gezien moet hebben. Miró representeert, samen met Picasso en Dalì, de ‘Grote Drie’ van de Spaanse kunst van de 20e eeuw.

Gillo Dorfles, die onderzoek deed naar het leven en werk van Miró, schreef: ‘De ontmoeting tussen fantasie en controle, tussen voorzichtigheid en vrijgevigheid, die men misschien ook kan beschouwen als karakteristiek voor de hele Catalaanse mentaliteit, kan althans voor een deel de fundamentele basis van de kunst van Joan Miró verklaren.’ Bekijk de kunstwerken van Miró en je begrijpt waarom de ontmoeting tussen zijn werk en de omgeving van het renaissanceklooster van Bramante zo interessant is.

 

 

Miró! Poesia e luce

16 maart t/m 10 juni

Chiostro del Bramante

 

 

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: