via-roma-omslag.pngHet blijft goed nieuws regenen voor mijn in 2015 verschenen boek Via Roma. Nadat het eerder werd uitgeroepen tot een van de ‘Best Verzorgde Boeken van Nederland en Vlaanderen’ – en naar aanleiding daarvan onderdeel werd van een reizende expositie die van Amsterdam naar Shanghai, Bejing, Moskou en Frankfurt ging (Via Roma heeft ondertussen meer van de wereld gezien dan ik) –, mag ik wederom heel goed nieuws delen.

Via Roma gaat namelijk wederom de grens over, en dit keer niet alleen om tentoongesteld te worden. In Duitsland is het boek aangekocht door DVA (Verlagsgruppe Random House), een prachtige uitgeverij gevestigd in München. En daar blijft het niet bij: ook de Engelse vertaalrechten zijn inmiddels verkocht. Met trots en plezier mag ik aankondigen dat Via Roma in de Verenigde Staten zal worden uitgegeven door Baylor University Press.

De directeur van Baylor University Press, Carey C. Newman was naar eigen zeggen meteen weg van de stijl en aanpak van Via Roma. Hij is ervan overtuigd dat het boek bij Baylor een perfecte plek krijgt:

Baylor University Press is thrilled to be the English-language publisher of Willemijn van Dijk’s Via Roma. Van Dijk effectively marries exacting historical research to crackling and lively prose. To partner with Ambo|Anthos on this book is a great honor.

Op mijn beurt ben ik vereerd en ontzettend blij met het feit dat Via Roma nu zijn weg zal vinden naar de Duitse en Amerikaanse boekhandel. Rome-liefhebbers zijn, gelukkig, nog overal ter wereld te vinden!

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Heb het boek vorige week gekocht. Ga maar weer eens naar Rome met dit boek in de hand. En… gefeliciteerd met de verdere verspreiding.

  2. Gefeliciteerd met je succes met het boek! groet, Charles van den Broek

    Op 26 jan. 2017 10:54 schreef “Orpheus kijkt om | Blog over Rome en de

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: