Een wekelijkse quote of citaat van oude en nieuwe denkers en doeners, ter inspiratie.

berlage-in-den-haag

Vandaag is het woord aan een Rome-reiziger uit eigen land. In 1880 kwam stedenbouwkundige en architect Hendrik Petrus Berlage voor het eerst in Rome. Hij had zich juist voorgenomen zich eens aan de kunst van het schrijven te wagen, om zijn impressies van de reis vast te leggen, toen Rome roet in het eten gooide, omdat ze onbeschrijfelijk bleek:

‘Er blijft altijd nog een factor over, waarbij den pen van den auteur te kort schiet, er zijn dingen waar de beschrijver zich verlegen achter de ooren krabt, omdat hij tevergeefs zoekt naar den vorm die zelfs maar een flauw spiegelbeeld zal geven. Dit ondervond ik toen ik mij nederzette om te beginnen met eene schildering der eeuwige stad.’

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: