Een-Jongen-gebeten-door-een-hagedis-Caravaggio

Vanaf vandaag kun je in de Galerij Prins Willem V (Den Haag) dit beroemde schilderij van de Italiaanse schilder Caravaggio bewonderen. Het gaat om Een jongen gebeten door een hagedis dat tijdelijk aan de Galerij Prins Willem V is uitgeleend door de Londense National Gallery. Dat is bijzonder en uniek, want geen enkel Nederlands museum bezit een schilderij van Caravaggio.

Caravaggio & caravaggisten
Caravaggio’s schilderijen veroorzaakten rond 1600 een aardverschuiving. Tijdgenoten raakten er niet over uitgesproken dat hij zonder voorbereidende schetsen en alleen naar levend model werkte. Hoe groot de invloed van Caravaggio was is eveneens te zien in de Galerij Prins Willem V: naast het schilderij van Caravaggio zijn twee voorbeelden uit eigen collectie van het zogenaamde caravaggisme opgehangen, één van Rubens en één van Honthorst.

Rubens-Honthorst

Lunchen met Caravaggio
Zolang Caravaggio’s Een jongen gebeten door een hagedis in het museum is, praat een van de Caravaggio-kenners van het museum iedere donderdag rond lunchtijd de bezoekers bij over de Italiaanse schilder. De lunchpraatjes starten om 12:45 en duren ongeveer een kwartier. Opgeven is niet nodig en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Bezoeken
Caravaggio in de Galerij
11 oktober t/m 8 december
Buitenhof 33, Den Haag
Lees hier meer…

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: