Adobe Photoshop PDF

Als je deze winter naar één bioscoopfilm gaat, zorg dan dat het La Grande Bellezza is.

La Grande Bellezza is een cinematografische ode aan Fellini’s La Dolce Vita en de stad Rome. Paolo Sorrentino’s nieuwste film is ‘betoverend, openhartig en ironisch tegelijkertijd’. De film werd dit jaar genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes – en sommigen zeggen dat de prijs voor beste acteur naar hoofdrolspeler Toni Servillo (bekend van Il Divo) had moeten gaan…

Bekijk de trailer:

Sneak preview

De film draait vanaf 7 november in de Nederlandse bioscoop. Kun je niet wachten? Aanstaande zondag en op 22 september wordt La Grande Bellezza vertoont op Film By The Sea in Vlissingen. In Amsterdam kun je de film op 22 september in Eye bekijken, waar La Grande Bellezza wordt getoond ter afsluiting van de grote Fellini-tentoonstelling.

Over de film

Jep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe man en onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven.

Cast: Toni Servillo, Carlo Verdone
Regisseur: Paolo Sorrentino
Lengte: 142 min.

6355_13

6355_5

6355_7

6355_3

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: