Deze week werd er in Rome de hele nacht feestgevierd op straat. Om precies te zijn, op de brede straat die vanaf Piazza Venezia langs de keizerfora naar het Colosseum leidt, en die speciaal voor deze gelegenheid werd afgezet.

Rome-Colosseum

De all-night streetparty (met muziek, optredens, etc.) is een initiatief van burgemeester Ignazio Marino, die zegt het te betreuren dat Rome weliswaar de beroemdste monument ter wereld bezit, maar dat het in een verkeersplein is veranderd. De vervuiling van het Colosseum is met het blote oog goed zichtbaar.

Het plan van Marino is om de hele weg (Via dei Fori Imperiali) om te zetten tot voetgangersgebied, zoals nu alleen op zondag het geval is. In dit geval, zo liet Marino weten, gaat de bescherming van het Colosseum toch boven het belang de automobilist die even wil stoppen om zijn krantje te kopen. Hij liet daarnaast weten dat het aantal bezoekers van het Colosseum het afgelopen decennium is gestegen van een miljoen naar zes miljoen per jaar.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: