Alessandro-Baricco-Driemaal-bij-dageraadEen man en een vrouw ontmoeten elkaar driemaal, maar elke keer is de enige, en de eerste, en de laatste keer…

Onlangs verscheen bij De Bezige Bij Alessandro Bariccos nieuwe roman Driemaal bij dageraad. Baricco is een van de meest gevierde Italiaanse schrijvers van dit moment; zijn werk wordt over de hele wereld gelezen en is al met talloze prijzen beloond.

Driemaal is…

Op het eerste gezicht lijken de drie delen van deze novelle afzonderlijke verhalen, maar ze blijken het briljante resultaat van een geraffineerd gedachte-experiment dat ze onderling verbindt. De verhalen beginnen alle drie in een hotellobby, alle drie bereiken ze hun literaire hoogtepunt bij dageraad, en alle drie hebben ze als hoofdpersonen twee voor elkaar onbekende mensen die elkaar toevallig ontmoeten en binnen korte tijd hun diepste wezen aan elkaar blootgeven.

Hoe uiteenlopend Bariccos boeken ook zijn, zijn stijl is zeer herkenbaar. Ook het wonderlijke, betoverende spel van deze novelle houdt de lezer direct in zijn greep. Levensechte, snelle dialogen, afgewisseld met een minimum aan beschrijvingen, geven vorm aan de meeslepende verwikkelingen van de hoofdpersonen, waarbij het de lezer langzaam maar zeker duidelijk wordt wie deze mensen zijn en wat ze met elkaar te maken hebben.

Verder lezen?

Alessandro-Baricco-Driemaal-bij-dageraadDriemaal bij dageraad
Alessandro Baricco
vertaald door Manon Smits
De Bezige Bij
ISBN 9789023477709 | 15,90 (boek)
ISBN 9789023478508 | 12,99 (ebook)

Bestel het boek via deze link bij Bol.com (of kies voor het ebook)!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: