Op-de-kaartKaarten: dankzij Google Maps weten we eens te meer hoe bepalend en onmisbaar ze zijn. Ze wekten de belangstelling van Simon Garfield, journalist en schrijver voor The Independent en The Observer, toen hij als kind dagelijks de kaart in de Londense metro bestudeerde.

Die fascinatie nam daarna alleen nog maar toe en leidde uiteindelijk tot een boek: Op de kaart, dat op 21 juni aanstaande verschijnt bij uitgeverij Podium. In Op de kaart onderzoekt Garfield hoe kaarten, van de eerste schetsen van de oude Grieken tot Google Maps, onze geschiedenis hebben gemaakt en beïnvloed. Hij vertelt over de onmogelijke opdracht om Afrika in kaart te brengen, over het maken van de perfecte globe, over Ptolemaeus en Joan Blaeu, over de ontdekkers van de Zuidpool en de ‘Star Maps’ in Hollywood. En waarom heet Amerika eigenlijk niet Columbus?

 

Op de kaart is een zoektocht, rijk geïllustreerd en vol vermakelijke anekdotes, naar waar we waren, waar we zijn en waar we naartoe gaan. Simon Garfield (1960) heeft vele non-fictieboeken op zijn naam staan, waaronder het succesvolle Precies mijn type.

Verder lezen?
Op de kaart
Simon Garfield
ISBN 9789057595714
Uitgeverij Podium
€ 25,-

Op de kaart verschijnt 21 juni!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: