Even geleden (ja echt, even geleden pas) ontdekte ik de wondere wereld van ‘open universities’ en online colleges. Het grote, voor de hand liggende voordeel: vanachter je eigen computer, waar ter wereld die ook staat, kunnen plaatsnemen in de schoolbanken van topuniversiteiten. Ancient Greek History volgen aan Yale, bijvoorbeeld, of Ancient Philosophy aan Berkely.

Ook online beschikbaar is de serie Lorenz Eitner Lectures on Classical Art and Culture, een serie lezingen van het Department of Classics van Stanford University. Het doel? Een zo breed mogelijk publiek aanspreken voor de klassieken in het bijzonder en de historische wetenschap in het algemeen.

Een van de meest bekende spreekbuizen van de klassieken, die door haar insteek en aanpak precies dat brede publiek weet te bereiken, is Mary Beard. Op 29 september 2011 gaf zij dan ook een Lorenz Eitner Lecture, met als onderwerp ‘how to identify a Roman emperor’. Oftewel: hoe identificeer je nu eigenlijk die marmeren bustes en andere beelden uit de oudheid? Bekijk de video hieronder voor het (haar) antwoord!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: