Dante, door Sandro Botticelli (1495). Foto: Wikimedia
Dante, door Sandro Botticelli (1495). Foto: Wikimedia

Sommigen hebben er weken, maanden, jaren op gewacht en verwachten er de wereld van. Anderen zijn er (nog) niet van overtuigd dat het zó storm zal gaan lopen. Elf vertalers werden twee maanden lang opgesloten in een bunker in Milaan om het boek in zoveel mogelijk talen tegelijkertijd op de markt te brengen; de Nederlandse vertalers schoven gisteravond aan bij De Wereld Draait Door. Om inspiratie te krijgen zou Dan Brown geregeld op z’n kop hangen en The New York Times schrijft over ‘Fifty Shades of Iconography’.

Kortom: er is een nieuw boek van de hand van Dan Brown verschenen en de pr-machine draait. De  release van het langverwachte nieuwe boek geschiedt wereldwijd op hetzelfde moment – vandaag om 07:00 in Nederland. Een aantal boekhandels organiseert er zelfs speciale ontbijtsessies voor. Inferno is de titel van Dan Browns nieuwste page turner, Florence de plaats van handeling. Het onderwerp is, zoals de titel weggeeft, Dante en de Divina Commedia.

Direct al nieuwsgierig? Of eerst maar eens wat lezen voordat je naar de boekhandel rent? Dat kan. Uitgeverij Luitingh-Sijthof geeft je via een speciale app de mogelijkheid om alvast (gratis) het eerste hoofdstuk te lezen van Inferno (wel eerst even de Facebookpagina liken).



Brown-Dan-InfernoOver Inferno
Ook in Inferno zal professor Robert Langdon, hoogleraar religieuze symboliek, je weer mee op reis nemen door een wereld van geschiedenis, kunst, symbolen en puzzels. Het verhaal speelt zich in elk geval voor een deel af in Toscane en  er is een centrale rol weggelegd voor ‘een van de meest weerbarstige en mysterieuze literaire meesterwerken uit de geschiedenis’: Dantes Inferno.

Bestel Inferno via deze link op Bol.com!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: