Vespasianus-III-Afgod-van-RomeOnlangs verscheen bij Karakter Uitgevers het derde deel in de succesvolle serie boeken over keizer Vespasianus.

Vespasianus, die later keizer van Rome zou worden en tevens de opdracht zou geven voor de bouw van het Colosseum, is als jonge officier onder het bewind van keizer Tiberius gestationeerd aan de grens van het Romeinse Rijk. Daar moet hij lokale opstanden onderdrukken en de Romeinse wet implementeren. Maar politieke gebeurtenissen in Rome – Tiberius’ toenemende krankzinnige uitspattingen en de groeiende graancrisis – roepen hem terug naar de stad.

Als Caligula keizer wordt, hoopt Vespasianus dat de situatie zal verbeteren. In plaats daarvan ziet hij de jonge keizer van Romes rijzende ster veranderen in een bloeddorstige, incestueuze, machtsbeluste gek. Overdadige bouwprojecten, eindeloos veel gladiatorenspelen, Caligula’s openbare vertoningen van de relatie met zijn zuster Drusilla en een doodsbange senaat vallen in het niet bij zijn meest ambitieuze plan.

Caligula wil de brug slaan naar de baai van Napels en gekleed in het borststuk van Alexander de Grote de stad binnenrijden. En Vespasianus krijgt de taak toebedeeld om naar Alexandrië te reizen en het borststuk uit het mausoleum van Alexander te stelen. De missie van Vespasianus leidt tot diefstal, geweld en chaos – en uiteindelijk tot hoogverraad…

NRC Handelsblad over Tribuun van Rome (deel I):

‘Geschiedenisles boordevol actie!’

 

Verder lezen
Vespasianus-III-Afgod-van-RomeVespasianus III – Afgod van Rome
Robert Fabbri
Vertaling: Henk Moerdijk
Karakter Uitgevers
ISBN 9789045203706
€ 12,95

Bestel het derde deel van de Vespasianus-reeks hier via Bol.com!

 

Bekijk hier de eerder verschenen delen in de serie Vespasianus (klik op de boeken voor meer informatie):

Tribuun-van-Rome   Scherprechter-van-Rome

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: