Ben je zo’n kunstliefhebber dat je het liefst alle grote musea ter wereld zou bezoeken, en nog liever ’s werelds mooiste kunst altijd bij de hand hebt? Tenzij je schatrijk bent en over zeeën van tijd beschikt, wordt het helaas lastig om die droom waarheid te maken. Wat je wel kunt doen, is heel veel mooie kunst-apps downloaden op je telefoon of iPad. The next best thing!

Rijksmuseum
Rijksmuseum
Met de app van het pas heropende Rijksmuseum heb je alle meesterwerken uit de collectie altijd op zak. Met de ingebouwde social media-functies kun je je favoriete kunstwerken bovendien direct met de hele wereld delen.

Uffizi Touch
Uffizi
De Galleria degli Uffizi in Florence is een van de oudste musea in Europa. Ben je er nog nooit geweest? Met de app Uffizi Touch kun je de hele collectie thuis ontdekken – in mooie, hoge resolutie beelden. Zoek op kunstenaar, periode of plaats.

Musée du Louvre
Louvre
Meer dan 100 meesterwerken uit het Louvre in je broekzak? Dat kan met de vernieuwde app van het mooiste museum van Parijs. De app geeft je de mogelijkheid om meer dan 500 beelden te bekijken en naar hartenlust in- en uit te zoomen. Daarnaast is er een ‘news feed’-functie, zodat je ook van alle evenementen op de hoogte blijft.

Art authority
Art authority
Je kunstkennis bijspijkeren? Dat kan met de app Art Authority. De app is gevuld met meer dan 60.000 werken van 1000 verschillende (Westerse) kunstenaars. Kies een artiest op basis van stroming of naam en vind meteen precies de werken die daarbij horen.

Art History Test
Art history test
Denk je een kunstkenner te zijn? Test je kennis met deze Art History Test in app-vorm. Probeer of je de titel, kunstenaar of het jaartal weet op basis van een afbeeldingen van bekende kunstwerken!

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Bedankt voor de leuke tips! Ga natuurlijk liever wel echt kijken, maar dit is als kunstliefhebber ook erg handig. Al is het maar om snel iets te kunnen opzoeken of om op een verjaardag te kunnen opscheppen over je kennis op gebied van kunst 😉

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: